Evo kolika je penzija Žike Šarenice! Godinama štedeo, a sada je pun kao brod! Od cifre će vam se zavrteti u glavi
Žiak Šarenica, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

opa!

Evo kolika je penzija Žike Šarenice! Godinama štedeo, a sada je pun kao brod! Od cifre će vam se zavrteti u glavi

Voditelj kaže da službenici u penzionom fondu nisu mogli da veruju, proveravali su više puta.

Objavljeno:

Voditelj kaže da službenici u penzionom fondu nisu mogli da veruju, proveravali su više puta.

Jedno od poznatijih voditeljskih lica je Živorad Žika Nikolić koga sve generacije pamte po čuvenoj "Žikinoj šarenici". Žika se posle penzionisanja sklonio iz javnog života i uživa u miru van kamera i televizije.

Ipak, nedavno je gostujući u jednoj emisiji progovorio o finansijama, i mladima dao savet. On je ispričao da sada ima veliku penziju, ali zahvaljujući tom što je sam sebi dodatno uplaćivao novac u penzioni fond.

Žika Nikolić, Žika Šarenica
foto: Milan Maricic/ATAImages

- Baš kada ste spomenuli penziju, hoću da kažem svim mladim ljudima, uspešnim, koji sada zarađuju da ne brzaju za kešom, nego da sve što zarade pošalju u neko knjigovodstvo koje će to plasirati u penzioni fond. Kada dođeš, onda se začude ljudi. Kada sam otišao 2016. godine da proverim kolika mi je penzija, službenik nije mogao da veruje, triput je išao da proverava - započeo je Nikolić, pa nastavio:

- Rekao je da ću imati veliku penziju, pa je opet otišao da proveri. Šta je tu čudno? Tajna je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim. Svi posrgnu za keš, olako ga troše i nekim danima nemaju ni za piće. Najbolje je ovako, imaš sasvim pristojnu penziju. Dosta kolega je tako, dosta su zarađivali, a vreme prođe. Para se lako potroši - rekao je Žika Nikolić.

Žika Nikolić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako je i sam otkrio jednom prilikom penzija mu jako prija, a sada konačno ima vremena i za sebe.

- Pronašao sam zanimaciju, neki svoj smisao. Družim se sa prijateljima. Pročitam neku knjigu. Osnovao sam sa prijateljima jedno udruženje koje se zove "Udruženje ljubitelja srpske tradicije" i sada radimo neki serijal. Videćemo kad završimo kako će to da ispadne. Zove se Kraljevske banje Srbije. Ima osam banja u Srbiji, gde su kraljevi Srbije i jedne i druge dinastije umešali prste i potpomogli razvoj tih banja. Sad smo završili priču o Banji Koviljači, sledi Vrnjačka Banja. Biće to jedan lep serijal - ispričao je Žika za "Blic".

Bonus video:

11:56

OTKRIVAĆEMO TAJNE KOJE ĆE IZNENADITI LJUDE! Žika Šarenica najavio novu emisiju na Kurir televiziji: BIĆE TE ODUŠEVLJENI

(Espreso/srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.